Irak’ta Şii Merciliğinin Siyasi Rolü - Ziya Abbas - Önsöz Yayıncılık

9786058616158
%
30
İndirim
175,00 TL
250,00 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Irak’ta Şii Merciliğinin Siyasi Rolü - Ziya Abbas - Önsöz Yayıncılık

Bu çalışma, Şii dini Merciliğinin Irakın günlük hayatındaki etkisini ve ağırlığını ortaya koymanın yanında Şiilerin Merciliğe bu denli bağlılıklarının gerçeklerini incelemeyi amaçlamaktadır. Araştırma, Şii mercilerinin genelde Ortadoğuda, özelde de Irakta, siyasi rolünü net bir şekilde ortaya koymaya ve bunun Irakın ve Ortadoğunun şekillenmesindeki muhtemel etkisinin ne olacağını tespit etmeye çalışmaktadır.

Çalışma yapılırken konu ile ilgili Irak ile Türkiyede yayınlanan kitap, dergi, gazete, web sayfalarına başvurulmuş; Irak, İran ve Lübnan gibi önemli Şii merkezleri olan ülkelerden kaynaklar toplanmıştır. Iraka gidilerek Şii Merciliğinin merkezi olan Necef ve Kerbela gibi kutsal şehirler başta olmak üzere Şiilerin yoğun olduğu şehirlerde saha çalışması yapılmıştır.

Bu bağlamda Şii dünyasında en büyük dini mercii olarak bilinen Ayetullah Ali el-Hüseyni el-Sistani başta olmak üzere çok sayıda Şii mercileri ile görüşülmüş, tez konusu ile ilgili yayınladıkları fetvalar, yöneltilen sorulara cevapları gibi bürolarından önemli kaynaklar elde edilmiştir. Bunların yanı sıra kutsal şehirlerde yapılan gözlemler de tez için önemli kaynak teşkil etmiştir. Kaynaklar ağırlıklı olarak Şii mercilerinin fetvaları, kitapları ve hutbelerinin yanı sıra çok sayıda Arapça kitap, makale ve web sitesinden oluşmaktadır.

Yazar
Sayfa
424Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
12.00x19.00cm
Basım Yılı
Eylül 2013
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı

Kategori Benzer Ürünler