Öykü Tadında Yaşantılar - Tülay Kıntak - Mavi Nefes Yayınları
Öykü Tadında Yaşantılar - Tülay Kıntak - Mavi Nefes Yayınları
1987 hacettepe üniversitesi, arkeoloji-sanat tarihi bölümü mezunudur. Çocukluğunu, babasının görevi nedeniyle türkiye haritasında köşe kapmaca oynamakla geçirdi. Evlendikten sonra da eşinin görevi nedeniyle dünyayı dolaştı; o ülkelerin sanatsal ve kültürel değerlerini, oralarda yaşayan türklerin ve yabancıların yaşamlarını irdeledi.
1990 yılından itibaren resimle uğraşmaktadır. Başta modern mozaik taş resim tekniği olmak üzere farklı tekniklerde eserler vermekte, yeni teknikler üretmeye çalışmaktadır.
Muğla müzesi, doğa tarihi seksiyonunda sergilenen duvar panosunun yüzde yetmiş beşini yapan sanatçı; türkiye’nin yanı sıra ingiltere ve belçika’da da kişisel sergiler açtı, pek çok karma sergiye katıldı. İngiltere’de bir resim yarışmasında birincilik ödülü aldı. Gerek türkiye gerekse dünyanın değişik ülkelerinde özel ve resmi koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. Asıl mesleğini hobi olarak yapmış olup kurtarma kazılarına ve surveylere katılmıştır.
Çalışmalarına kendi evindeki atölyesinde devam etmekte hem yazılarında hem de resimlerinde “sanat halkın eğitimi içindir” felsefesini savunmaktadır. Bu nedenle, son yıllardaki çalışmalarında gerek ülkemizin gerekse diğer dünya ülkelerinin yok olmakta olan kültürel ve doğal değerlerini resim ve öyküler yoluyla halka hatırlatmayı hedeflemektedir.
Antik çağlardan günümüze sosyal güvenlik kavramını anlatan 21 tablodan oluşan özel bir koleksiyon hazırlamış olup, bu koleksiyon, diğer 5 eser ile birlikte bugün muğla sosyal güvenlik il müdürlüğü duvarlarında sergilenmektedir.
İki çocuk annesi olan sanatçının; mineral ve taş, dünya ülkelerine ait pul ve para, deniz kabuğu ve etnografik eser koleksiyonları mevcuttur. Çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış şiir ve öykü denemeleri, asıl branşı ile ilgili yazıları “öykü tadında yaşantılar” adlı şiir kitabı, ula ve ula evleri adlı ula ve çevresini her yönüyle tanıtan kitabı bulunmaktadır.
Bir dönem muğla resim çalışanları grubu; university of sheffield, ınternational students wives club (sheffield-ingiltere); university of sheffield, fine art society (sheffield-ingiltere); pinders art club (sheffield-ingiltere); art in the ciyt art club (sheffield-ingiltere) ve musander, antalya güsad, muğla doruk trekking üyesi olan sanatçı biresku (birleşmiş ressamlar kulübü) üyelerindendir. Ressam mustafa hazar ve nurettin kuntker resim atölyesinde akşam kursları almıştır. Atölye’deki “gece grubu’nun kurucusudur. 1989-2013 yılları arasında muğla sgk il müdürlüğü’nde 2013- 2020 yılları arasında izmir sgk il müdürlüğü’nde görev yapmış olup emekli olmuştur. Şu an izmir’de “güzelbahçe mahalle” adlı sanat mahallesinde yün keçe kurslarına devam etmekte olup ingilizce bilmektedir.
“insan gerçekten istedikten sonra imkânsız diye hiç bir şey yoktur” ve “hiçbir şey tesadüf değildir” sözlerini ilke edinmiştir.
Yorum bulunamadı