Padişah Anaları - Ahmet Demirci - Kamer Yayınları

9789758035977
%
35
İndirim
42,25 TL
65,00 TL
Son 2 adet stokta!
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 50TL

500TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Padişah Anaları - Ahmet Demirci - Kamer Yayınları

Padişah Anaları

Osmanlı Padişahlarının eşleri ve anneleri her zaman merak edilen bir konu olmuştur. Tarihi gelişim içinde kimi padişah anneleri hakkında fazlasıyla bilgi günümüze aktarılmış, hatta haklarında kitaplar, romanlar, filmler, televizyon dizileri yapılmıştır. Ama bazı padişah eşleri hakkında fazla bilgi yoktur, kimileri hakkında da çeşitli rivayetler dile getirilir.

Osmanlı Devletinin ilk zamanlarında, bulundukları yerin şöhretli kişileri, Anadolu Beylerinin, Bizans İmparotarlarının, Sırp ve Bulgar krallarının kızlarıyla evlendiler. Bu evlenmeleler, hissi olmaktan çok siyasi idi. Osmanlı Devleti, akrabalık yoluyla kuvvetlenmeye veya karşısındakinden miras isteyerek topraklarını ele geçirmek amacını güdüyordu.

İsfendiyaroğullarından kız alarak Trabzon Rum İmparotarluğuna ve Akkoyunlu Devletine, Germiyanoğullarından kız alarak Karamanoğullarına, Dulkadiroğullarından kız alarak Memluklara karşı dost, akraba bir beylik araya perde olarak konmuş oluyordu. Bulgar ve Sırp Kralları ile yine siyasi sebebler, cariyelerle de evlenmeye devam ediliyordu.








Sayfa
340Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
14.00x21.00cm
Basım Yılı
Temmuz 2014
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı

Kategori Benzer Ürünler