Yeni Medya’da Demokrasi - Kolektif - Litera Türk
Yeni Medya’da Demokrasi - Kolektif - Litera Türk
Yeni medyanın bizlere sunduğu olanaklar çerçevesinde demokrasi kavramını ele alacak olursak, mesafelerin yok olduğu, zaman engelinin tamamen ortadan kalktığı, uluslar, milletler ve kültürlerarası her türlü din, dil ve teknik farklılıkların yok edildiği yeni bir dünya düzeni mevcuttur. Yeni medyanın hızı, etkileşimli, çoklu ortam yapısı, kolay erişebilirlik özellikleri kişilerarası iletişimde olsun, kitle iletişiminde olsun her geçen gün daha fazla iletinin paylaşımını mümkün kılmaktadır.
Bu açıdan bakıldığında, son dönemde ülkemizde sosyal medyanın ve sosyal iletişim ağlarının geniş kitleler tarafından sıklıkla kullanılması, iletişimin Twitter, Facebook vb. sosyal ağlar tarafından yapılması, sosyal, kültürel, politik konuların bu ağlar aracılıyla tartışılması ve son olarak Gezi Olayları kapsamında olduğu gibi, geniş halk kitlelerinin bu ağlar üzerinden iletişime geçerek harekete geçmeleri konusunda olduğu gibi, sosyal medya, kitleleri etkilemede ve harekete geçirmede ne kadar etkin, kuvvetli ve hızlı olduğunu bizlere kanıtlamıştır.
Dolayısıyla, bu derleme kitabın konusunu da çok eski zamanlardan günümüze en önemli ve en tartışılan konulardan biri olmayı sürdüren demokrasi kavramının yeni medya bağlamında tartışılması oluşturmaktadır. Umarız, yeni medyada demokrasiyi, konusunda uzman akademisyenlerin görüşleri, araştırmaları ve değerlendirmeleri doğrultusunda tartışan bu kitap, okuyucularımıza ve bu araştırmalardan, kaynaklardan faydalanacak olan öğrencilere, akademisyenlere ve ilgili herkese yararlı olur.
Yorum bulunamadı